×
Bersatu Hati, Berjaya Bersama

Selamatkan Duit Anda

 • 1

  Cabaran Kita

 • 2

  Mindset Gold

 • 3

  Selamatkan Duit

 • 4

  Gandakan Gold

 • 5

  Sistem Fintech

Cabaran & Masa Depan

Apa Kita Buat?

Tidak kira samaada kita  bekerja di sektor kerajaan mahupun swasta, berbisnes, sebagai pelajar, menjadi suri rumah mahupun golongan pencen, kita tetap berbelanja.

Setelah penat lelah berusaha, dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu, adakah kita selamatkan  duit kita? 

Apa perancangan kita apabila kita sudah tua nanti? Mengharapkan simpati anak-anak dan orang sekeliling atau kita merancang dari sekarang?

Adakah kita kena berusaha dari sekarang untuk kesenangan 5 tahun akan datang?

Inilah peluang yang dicari-cari oleh semua orang bagi membina & menambah saluran pendapatan melalui gold .

Mindset Gold

Tambah Gram Gold

Gold mempunyai ciri-ciri yang mampu membantu kita di masa akan datang. Lebih banyak gram gold yang kita ada, lebih banyak kenaikan nilai keseluruhan.

Sebagai contoh, jika kenaikan harga gold ialah RM 10, kita ada 4 gram gold, maka kita akan dapat lebihan RM 40, sedangkan jika kita ada 40 gram gold, maka kita akan dapat lebihan RM 400.

Kenaikan harga gold pada nilai yang sama dan waktu yang sama tetapi lebihannya jauh berbeza.

Oleh itu, berusaha untuk tambah gram gold sepanjang kehidupan kita untuk kesenangan di masa akan datang.

Selamatkan Duit

Pergi Tak Kembali

Duit yang kita belanja akan pergi tidak kembali jika kita tak selamatkannya. Sebagai contoh, jika kita bekerja dan menerima gaji sebanyak RM 5,000 sebulan, kita berpeluang untuk memiliki pegangan gold sebanyak 200 gram setahun.

Walaupun kita  beli gold sebelum berbelanja, kita boleh dapatkan kembali cash untuk bayar segala perbelanjaan tanpa hilang pegangan gold.

Bayangkan dalam masa 5 tahun, kita sudah ada 1KG pegangan gold . Kenaikan RM 30 selepas itu pun  akan memberikan kita lebihan sebanyak RM 30,000.

Dengan cara ini, segala penat lelah kita tidak terbazir begitu sahaja dengan cara kita sandarkan duit kepada gold, bukan kepada kenangan.

Gandakan Gold

Banyakkan Aset

Hanya menggunakan duit yang sedikit, kita boleh gandakan gold. Ini menggunakan lebihan duit yang ingin kita simpan dan tidak mahu gunakan lebih dari setahun. Gold boleh berganda disebabkan ada syarikat yang menawarkan pembiayaan secara automatik apabila kita menyimpan gold.

Sebagai contoh, kita ada 250USD, syarikat memberi pembiayaan FlexiGold patuh syariah sebanyak 2250USD. Keseluruhan 2500USD akan digunakan untuk membeli gold atas nama kita sebanyak 39 gram ke 42 gram mengikut harga semasa.

Apabila nilai gold meningkat, maka kita akan dapat lebihan berdasarkan gram yang banyak. Pembiayaan & kos pengurusan akan ditolak secara automatik ketika kita jual gold tersebut & tiada pembayaran bulanan diperlukan.

Sistem Fintech

Dihujung Jari

Segalanya tidak mustahil lagi dengan teknologi. Kita boleh jual beli gold secara online pada bila-bila masa, di mana jua dan sesiapa sahaja boleh melakukannya mengikut terma & syarat.

Apa yang penting ialah kita mempunyai Gold Storage Account (GSA), yang boleh di daftar secara percuma dan kita boleh uruskan ke semua gold kita dihujung jari.

Jika kita mahu, melalui sistem juga, kita boleh perkenalkan kepada keluarga & sahabat membolehkan kita memperolehi komisyen atas simpanan gold diri kita sendiri & juga mereka yang kita perkenalkan. 

Jika kita rasakan, semudah kita mampu berkongsi artikel dalam blog ini kepada ramai orang, maka kita berpeluang menjana income lebih dari 4 angka sebulan atas usaha itu.

Belajar Ilmu Gold. Ubah Kehidupan 5 Tahun Dari Sekarang!